Mehmet Komşu
Üniversite eğitiminden sonra gazeteciliğe Milliyet gazetesinde başlayan Mehmet Komşu, askerliğini jandarma asteğmen olarak Van’da yaptı. Askerlik dönüşü Türk haberler ajansında editör olarak çalışmaya başladı. Daha sonra İsmail Cem’in TRT’den ayrılarak genel yayın müdürü olduğu Politika gazetesinde Haluk Şahin ve diğer arkadaşları ile birlikte sorumlu yazıişleri müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra Hürriyet Gazetesinde 14 yıl süre ile yazıişlerinde çalıştı. Bu süreçte basın dünyasında meydana gelen değişimleri ve gelişmeleri yakından izleyen Mehmet Komşu, bu yıllar içerisinde Hürriyet gazetesinin genel yayın müdürlüğünü yapan sırasıyla Nezih Demirkent, Seçkin Türesay, Çetin Emeç, Rahmi Turan ve Ertuğrul Özkök’le çalıştı.
1980 askeri darbesi öncesi DİSK’e bağlı Basın-İş Sendikasında yöneticilik yapan Mehmet Komşu, DİSK davasında yargılandı. Mehmet Komşu’nun ilk kitabı 1986 yılında yayınlandı. Edebiyat dünyasında sola karşı başlatılan “küfür romanlarına” karşılık olarak “onurlu bir kuşağın sesi” olarak yayınlanan “Rüzgârın Sesi” isimli romanı uzun süre en çok satan kitaplar listesinde yer aldı. Mehmet Komşu’nun 1989’da “Uzun Bir Yolda Yürümek” isimli şiir ve soneleri, 1990 yılında da “Sirena” isimli romanı yayınlandı.
Sürekli Basın Kartı sahibi olan Mehmet Komşu Hürriyet gazetesinden ayrıldıktan sonra, uzun bir süre www.ilerihaber.net isimli internet sitesinde güncel konularda ve basın dünyası ile ilgili yazılar kaleme aldı. Mehmet Komşu 2008 yılından itibaren çalışmalarını araştırma ve edebiyata ağırlık vererek sürdürmeye başladı. Bu anlamda yazarın 2009 yılında “Bir İmparatorluğun Çöküşü: Taif’te Ölüm” ve “Liliyan” romanları yayınlandı. 2010 ile 2011 yılları arasında ise “Bir Ermişin Son Yolculuğu”, “ Ölü Kelebekler Evi” isimli romanı ile “ Dünyada ve Türkiye’de Gizli Operasyonlar” isimli araştırması ve “Rüzagarın Sesi” (2. Baskı) kitapları yayınlandı.
1980 Hürriyet Yazıişleri Soldan İtibaren: Salim Bayar, Seçkin Türesay, Abdullah Hulisi Aksak, Orhan Atasoy, Mehmet Komşu, Hakkı Öcal ve Nehar Tüblek.
1 Mayıs 1983. Hürriyet Gazetesi 35 yaşında ve henüz Aydın Doğan tarafından satın alınmamış. Erol Simavi'nin sahibi olduğu gazeteyi hazırlayan kadro sabah toplantısında. Yazı İşleri Müdürleri, Yardımcıları, Servis Şefleri, Köşe Yazarları 35 yıl için poz veriyor. Soldan itibaren: 2005 yılında üst derece Mason olduğunu açıklayan Ahmet Örs, Aykut Güven, Hüseyin Güneş, Hasan Yılmaer, Mehmet Türker, Erol Türegün, Seçkin Türesay, Çetin Emeç, Oktay Ekşi, Hasan Pulur, Cahit Düzel, Mehmet Komşu(Medya'nın Künyesi yazarı), Orhan Atasoy, Şadan Yolaşan, Doğan Koloğlu, Rıdvan Yelekçi, Oktay Kurtböke.
Hürriyet Yazıişleri işbaşında. Üst soldan ikinci: Çetin Emeç, Erol Türegün, Mehmet Komşu, Oktay Kurtböke, Fikret Ercan, Seçkin Türesay, Hakkı Martı, Orhan Atasoy.
Yine Hürriyet Yazıişleri işbaşında en sağdaki Mehmet Komşu.
Mehmet Komşu ve Erol Türegün.
Soldan sağa: Mehmet Komşu, Fikret Ercan, Seçkin Türesay, Hasan Pulur.
Soldan sağa: Mehmet Komşu, Erol Türegün, Orhan Kantoğlu, Hasan Pulur, Fikret Ercan, Zafer Öztürk.
Mehmet Komşu Rauf Denktaş ile.